GÖNÜLLÜLER ARIYORUZ

Gönüllü, toplumsal hayatta herhangi bir karşılık ya da çıkar gözetmeksizin bilgi, zaman, beceri ve kaynaklarını kullanarak bir işi yapmayı kendiliğinden talep eden ve üstlenen kişidir.

Gönüllülerin çalışma alanları genellikle sivil toplum kuruluşlarıdır. Yaptıkları işler için hiçbir ücret ya da farklı bir kazanç talep etmeyen gönüllüler toplumsal içerikli projelerde öne çıkmaktadırlar. Gönüllüler bir sivil toplum kuruluşuna düşünce ve emek gücü, parasal kaynak bulma, kamuoyu oluşturma, yeni gönüllüler kazandırma gibi faaliyetlerle katkıda bulunabilirler.

Gönüllü ve sivil toplum kuruluşu arasındaki ilişkiyi tesis ederken iki tarafın birbirini iyi tanıması, potansiyelin tesbit edilmesi ve o doğrultuda değerlendirilmesi gereklidir. Bunun sonucunda kuruluş, hedeflerine daha kolay ve çabuk ulaşırken, gönüllü ise kendini geliştirme imkanı bulacaktır. Bunlara dikkat edildiği takdirde karşılıklı tatmin ve memnuniyet sağlanır. Gönüllülerin varlığı, aydın bir toplumun altyapısını oluşturmak için gereklidir. Hem gönüllü, hem de sivil toplum kuruluşu fayda sağlar, toplumun güçlenmesine katkıda bulunur. Gönüllünün sağladığı en önemli hizmet, yaşadığı topluma ürettiği faydadır.

Neden Gönüllü Olmalıyım ?

İçinde yaşadığımız topluma katkıda bulunabilmek,

İnsanların eğitim almasına yardım edebilmenin mutluluğunu yaşayabilmek,

Sahip olduğumuz becerileri geliştirme imkânı bulup, kişisel gelişimimize katkı sağlamak,

Her şeyin bir karşılıkla ölçüldüğü dünyamızda, karşılık beklemeden faydalı olunabileceğini göstermek,

Topluma iyi örnek olmak,

Gönüllü Olmak İçin

18 yaşını bitirmiş olmak,

En az lise mezunu olmak,

Grubumuzun amaç, vizyon ve misyonunu benimsemek,

Grubumuzun belirlediği etkinlik ve faaliyetlere somut katkıda bulunabilecek eğitim, meslek ve kişilik özelliklerine sahip olmak gerekiyor.

Güneş Yolu Gönüllüsü Neler Yapabilir ?

Konferans Organizasyonu:

Okulunuzda, üniversitenizde, kültür merkezinizde ya da bulunduğunuz şehirde konferans organizasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üniversitede bir öğrenci kulübünüz varsa; ya da akademisyen olarak çalışmaktaysanız; ilgili merciilerle irtibata geçerek organizasyon gerçekleştirebilir; ya da bu konuda destek almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Grafik ve İnternet:

Eğer grafik tasarım bilgi sahibiyseniz, poster ve bülten tasarımlarına katkıda bulunabilir; bloglarda yazı yazmayı seviyor, facebook ve twitterdan ayrılmıyorsanız, bu platformlarda derneğimizin çalışmalarını yayınlayabilirsiniz.

Biz Size Ne Yapabiliriz

Yayınlayalım:

Tüm eğitmenlerimizin ve akademisyenlerimizin bize gönderecekleri makaleleri, fotoğrafçı arkadaşlarımızın fotoğraflarını, genç bilim adamlarının icatlarını, geleceğin bilim yazarlarının yazılarını yayınlamaktan kıvanç duyacağımızı belirtiriz. Siz gönderin, biz yayınlayalım.

Başvurular için:544 635 7156

Gönüllü Ol